Splošni pogoji poslovanja

Dobrodošli v spletni trgovini www.noranaobleke.si. S spletno stranjo upravlja podjetje Andrej Rantaša s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Za vse  uporabnike veljajo v nadaljevanju navedeni splošni pogoji, ki jih je potrebno upoštevati. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. V primeru, da se z navedenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletno stran zapustite. Pridržujemo si  pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh www.noranaobleke.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Uporabnik je vsak, ki se brezplačno registrira v spletni trgovini.

Podatki o ponudniku, so na voljo na povezavi: http://www.noranaobleke.si/o-nas

Cene in plačilni pogoji

Vse objavljene cene so v EUR in vsebujejo DDV. Cene  veljajo za nakup preko spletne trgovine www.noranaobleke.si in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

Načini plačila v spletni trgovini www.noranaobleke.si

Plačilo izbranega blaga je možno poravnati na dva načina:

  1. Plačilo po povzetju ob prevzemu pošiljke; kupec pri oddaji naročila izbere način plačila »po povzetju«. V trenutku sprejema naročila le-tega potrdimo pri čemer se pošlje status »v obdelavi«. V kolikor je izdelek na zalogi ga odpošljemo še isti delovni dan (status »poslano«), v obratnem primeru se kupca obvesti po elektronski pošti oz. telefonu.

Dostava se vrši preko dostavne  Pošte Slovenije: Kupec plača blago ob prejemu pošiljke, kakor tudi strošek poštne nakaznice, poštnemu uslužbencu ali na pošti v primeru, da ste ob obisku kurirja pošiljke odsotni. Strošek poštne nakaznice oz. provizijo obračunava Pošta Slovenije za storitev plačila po povzetju po uradnem ceniku Pošte Slovenije, ki ga najdete na povezavi:  http://www.posta.si/seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki.

V primeru zneska naročila nad 150 €, plačilo po povzetju z gotovino ni mogoče, možno je le plačilo preko UPN naloga / oz po Predračunu!

  1. Plačilo po predračunu (po položnici BN02); kupec pri oddaji naročila izbere način »po predračunu«, pri čemer bo uporabnik na vpisani elektronski poštni naslov prejel predračun – potrditev naročila, v katerem so zajeti vsi podatki za plačilo, pri čemer se znesek nakupa preko banke ali spletne banke nakaže na transakcijski račun podjetja SI56 0228 0150 5174 924 – NLB. Na osnovi predračuna lahko plača pravna ali fizična oseba. Javni zavodi morajo ob naročilu poslati naročilnico in so upravičeni do plačila v zakonskem roku. Za hitrejši postopek pošiljanja naročenih izdelkov prosimo, da se nam pošlje potrdilo o plačilu. Pri prevzemu pošiljke kupec do dostavljavca nima dodatnih stroškov.

Po Predračunu se Naročajo in predhodno plačajo oblekice iz Kategorije Svečane oblekice, saj so le te  višje kvalitete, izdelane in naročene izključno glede na oddana naročila.

 

Omejitev odgovornosti

Podjetje Andrej Rantaša s.p. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti  ažurnost, točnost in popolnost podatkov, objavljenih na tej spletni  strani. Prav tako si podjetje pridržuje pravico do spreminjanja vsebine spletne  strani brez predhodnega obvestila. Čeprav se podjetje trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Postopek registracije uporabnikov

Strani spletne trgovine www.noranaobleke.si so na voljo tako registriranim uporabnikom, kakor tudi anonimnim obiskovalcem spletne trgovine. Vsak uporabnik pri brezplačni registraciji prejme svoje geslo. Vsak uporabnik zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom razpolagal izključno sam oz. njegov  pooblaščenec.

Naročila in prednaročila

Možnost za oddajanje naročil je 24 ur na dan, vse dni v letu. Obdelava naročila se začne takoj po prejemu naročila preko nakupovalne košarice. Po opravljenem postopku nakupa bo uporabnik preko elektronske pošte prejel obvestilo o prejemu naročila z vsemi potrebnimi podatki o nakupu. Pri tem mora biti kupec pozoren na pravilen vnos podatkov. Kupec prejme elektronsko sporočilo tudi med samimi potekom Naročila od Pregledano – V Obdelavi – V pripravi in Odpremi blaga. Za zamude nastale s strani dostavnega podjetja ali za zamude dobaviteljev pri izdobavi izdelkov, ponudnik storitev ne odgovarja. Ko uporabnik odda naročilo se smatra da le-ta sprejema in se strinja z navedenimi splošnimi pogoji. Spletna trgovina www.noranaobleke.si ne nosi naknadne odgovornosti za primer, da ni v stanju dobaviti določenega artikla ali za primer zamude pri dobavi.

Postopek nakupa po korakih (sklenitev pogodbe) je dosegljiv na povezavi: http://www.noranaobleke.si/postopek-nakupa

Pravica do odstopa od pogodbe, vračilo izdelkov, vračilo vplačil

V kolikor odstopate od Naročila in Ali ste si premislili, nas o tem obvestite čimprej oz najkasneje 2 uri po oddaji naročila!!! Uporabnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima po 43.č členu  Zakona o varstvu potrošnikov pravico, da v  osmih dneh od prevzema, ponudniku preko elektronskega naslova info@noranaboleke.si ali obrazca Vračila sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, katerega mora poravnati potrošnik v primeru odstopa od pogodbe, je strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od prevzema pošiljke. Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo na naši spletni strani – Vračila. Izdelki za vračilo morajo biti nerabljeni, nepoškodovani, s pripeto etiketo in v originalni embalaži, katera mora biti nepoškodovana, v nasprotnem primeru se vračilo blaga zavrne. V primeru, da uporabnik naroči dva ali več izdelkov hkrati, ima le-ta pravico od odstopa od pogodbe tudi za posamezne izdelke. Ponudnik vrne kupnino za vrnjene izdelke v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 14 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe in vrnjenemu izdelku, pri čemer se bo kupnina vrnila izključno preko transakcije na uporabnikov TRR. Kupec mora blago vrniti na naslov: Andrej Rantaša s.p., Erjavčeva ulica 29, SI-2000 Maribor.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika (oblekica po naročilu, po podanih merah kupca), ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo!

Vračilo artiklov za pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja (enaki pogoji kot za fizične osebe, vendar brez možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh). Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da kupec prejme fizično poškodovan paket ali paket, ki kaže na znake odprtja, oz. paket z manjkajočo vsebino, je potrebno le-tega reklamirati pri dostavni službi, v enakem stanju kot je bil sprejet (ne, da bi se pri tem karkoli dodajalo ali odstranjevalo) in sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi z izpolnitvijo reklamacijskega zapisnika. Skupaj z dostavno službo si bomo prizadevali, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Odprema, dostava in prevzem izdelkov

Izdelki bodo uporabniku dostavljeni preko izbrane dostavne službe v najkrajšem možnem času in sicer v roku od pet do deset delovnih dni.  V kolikor vam izdelka v tem času ne moremo dobaviti vas bomo o tem nemudoma obvestili na vaš vpisan elektronski poštni naslov oz. po telefonu. Izdelki na zalogi  bodo odposlani  še isti dan oz. najkasneje naslednji delovni dan po prejemu vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne izvajamo odpreme. V kolikor izdelka ni na zalogi oz., da iz kakršnihkoli razlogov ne moremo odpremiti naročenega izdelka vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času.

Dostava izdelkov preko Pošte Slovenije:

V primeru, da ob obisku kurirja pošiljke ne boste dosegljivi, boste o dospeli pošiljki prejeli obvestilo.  V tem primeru lahko naročen izdelek  prevzamete na svoji lokalni Pošti v roku 8 ali 15 dni. Odkupnino paketa ob dostavi plačate z gotovino kurirju, pri čemer vam Pošta Slovenije še dodatno zaračuna strošek provizije za plačilo preko UPN obrazca po uradnem ceniku. Prevzem je na osnovi identifikacijskega dokumenta mogoč izključno s strani tiste osebe, katere podatki (ime in priimek) so bili navedeni ob oddaji zahtevka za dostavo. Pri prevzemu pošiljke plačane po Predračunu kupec do kurirja nima dodatnih stroškov.

Seznam paketnih trgovin in njihov delovni čas si lahko ogledate tukaj.

Če po 30 dneh od prejetega naročila ne prejmete naročenega blaga vam preko elektronskega naslova posredujemo sporočilo, v katerem lahko prekličete ali podaljšate naročilo, dokler izdelka ni na zalogi. Stroške pošiljanja pri naročilih do 60,00 EUR poravna kupec in se zaračunajo v višini 3,90 EUR kot pavšalni znesek za stroške dostave in pakiranja. Za naročila nad 60,00 EUR je dostava brezplačna.

Ne-prevzem paketov

Kupce vljudno prosimo, da v kolikor naročila niso pravočasno preklicali pred pošiljanjem in so bili poslani, prevzamejo. V nasprotnem primeru nastane škoda na strani podjetja z naročanjem, pošiljanjem in posledično tudi vračanjem paketa!!!

Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V kolikor kupec paketa ne prevzame s tem dejanjem podjetju povzroča finančno škodo. Vse potencialne kupce pozivamo, da pred oddajo naročila preverijo svoje finančno stanje in da v primeru nezmožnosti plačila ne naročajo v spletni trgovini. V primeru neprevzetega paketa stranki zaračunamo stroške neprevzetega paketa (3,90€ + stroške vrnitve paketa, katere cena se razlikuje od vsakega posameznega paketa), strošek priprave paketa, katera zajema vse administrativne stroške z obdelavo neprejetega paketa v skupni višini: 10,00€ za vsa naročila, v katere je vštet material za pakiranje in embalaža v višini 2,50€ in stroški administrativne priprave v višini 7,50€. Naročnik se lahko navedenim stroškov izogne z vnovično dostavo povečano za stroške vrnitve pošiljke in nove dostave. V primeru lažnih naročil bomo IP naslov kupca predali v nadaljnjo obravnavo kot zlorabo.

Avtorska zaščita

Vsebine na spletni strani www.noranaobleke.si so last podjetja Andrej Rantaša s.p.. Vsakršno koli drugo kopiranje, uporaba, objava, distribucija spletnih vsebin oz. posameznih delov le-teh, je brez dovoljenja podjetja Andrej Rantaša s.p., prepovedano.

Pritožbe in spori

Za morebitne pritožbe je kupcu na voljo elektronski naslov info@noranaobleke.si . Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V nasprotnem primeru bo reševanje sporov reševalo pristojno sodišče v Mariboru.

Pomoč in dodatna vprašanja

V primeru kakršnihkoli dodatnih informacij in vprašanj, ki se navezujejo na našo ponudbo ali uporabo spletne trgovine, nam pišite na info@noranaobleke.si

Datum izdaje splošnih pogojev: 1.5.2018.

[ultimate_gdpr_terms_accept]